Carregant el contingut... El temps de càrrega depèn de la seva velocitat de connexió!

Tel: 931 199 911 / 656 656 201

Qui som a Espai Obert

Espai Obert

 

Qui som a Espai Obert?

Qui som a Espai Obert? Espai Obert és un centre de teràpies complementàries que pretén oferir eines per tal que cadascú pugui assolir un bon estat de salut i benestar. A través d’aquests serveis volem:

  • donar un nou impuls al teu estat de salut,
  • aconseguir augmentar la teva qualitat de vida,
  • ajudar-te a prendre consciència de com aconseguir un estat de pau, harmonia, tranquil·litat, equilibri i, alhora, un bon estat energètic.

Espai Obert t’acompanya en el camí de trobar el gaudi en una vida saludable mitjançant una filosofia de vida responsable i enriquidora per a millorar l’estat físic, emocional i espiritual dia a dia, amb el respecte a l’ésser humà com a part integrant de la natura.

Espai Obert ofereix professionals formats en activitats diferents i complementàries que compartim espai, temps i coneixements, amb l’objectiu d’atendre tan bé com puguem les teves necessitats. Ho fem de manera personalitzada, global, natural, integradora, activa, positiva, preventiva, amb mètodes no agressius, individualment o en grup. Portem a la pràctica la nostra vocació d’una manera interdisciplinària, dissenyant estratègies de treball que ens permetin aconseguir el teu estat òptim de benestar.

Espai Obert també posa al teu abast seccions dedicades a la teva educació en la salut i en el benestar, en les quals els professionals comparteixen els seus coneixements i intenten aclarir dubtes i conceptes relacionats amb temes de salut a través de xerrades, conferències divulgatives per a escoles, centres cívics, ateneus o altres entitats socials, i cursos i activitats per aprendre a viure millor.

 

L’EQUIP

Dolors Valls
dolors-valls

Dolors Valls Relats

Llicenciada amb grau en farmàcia per la Universitat de Barcelona, continuo la meva formació en teràpies complementàries.

Faig la diplomatura i el perfeccionament en farmàcia homeopàtica per la formació continuada a Les Heures – Fundació Bosch i Gimpera de la Universitat de Barcelona i a l’Acadèmia Mèdica Homeopàtica de Barcelona.

Els coneixements en homeopatia em proporcionen la concepció holística de la persona, integradora d’un tot, un concepte nou de salut, de malaltia, de curació, de medicament homeopàtic… Amb aquesta formació començo a veure que existeix una manera diferent d’entendre el malalt, la malaltia, la salut i la sanació, i que pot ser complementària de la formació rebuda a la universitat i a la Facultat de Farmàcia.

Practitioner en Flors de Bach expedit per Dr. Edward Bach Foundation em permet descobrir que les nostres pors, preocupacions, ansietats i altres estats emocionals, són els que obren la porta a la malaltia. Tractant-los ens alliberem d’aquests estats i de la malaltia, i aconseguim ser més feliços. Aquesta tècnica terapèutica m’ajuda a formular un nou concepte de salut, que depèn d’estar en harmonia amb l’ànima, la ment i el cos.

Diplomada en Biomagnetismo Médico® per la Universitat Autònoma de Chapingo (Mèxic), sóc alumna directa del doctor Isaac Goiz Durán a Madrid, Berlín i Mèxic.

He treballat en el Departament de Parasitologia i Microbiologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, a ensenyament com a professora de biologia i física i química, i com a farmacèutica titular d’oficina de farmàcia.
Sóc diplomada en Sanergía® nivells 1, 2 i 3 pel Centro d’Investigación Bioenergética l’any 2011, amb el número de llicència 901.

Isaïes Bitlloch

Isaïes Bitlloch

Núria Traveria Atsuara
Núria Traveria Atsuara

Núria Traveria Atsuara

Llicenciada en farmàcia per la Universitat de Barcelona.

Postgrau d’Expert en Nutrició i Planificació Dietètica per la universitat Complutense de Madrid i Magister universitari en nutrició i dietètica per a la promoció de la salut per la universitat Complutense de Madrid.

El sobrepès normalment relacionat amb canvis d’estil de vida com l’augment del consum d’aliments amb alta densitat energètica, la disminució d’activitat física i, en altres casos, canvis hormonals, pot arribar a ser un problema de risc de patir diferents patologies, com ara diabetis, malalties cardiovasculars, hipertensió arterial…

En molts casos l’estat de salut i l’estat anímic de les persones són un reflex dels aliments que formen part de la dieta; sentir-se bé amb un mateix està a l’abast de tothom, cosa que proporciona, a més, una millora en la qualitat de vida.

Josep Galvany
Josep Galvany

Josep Galvany

Sóc diplomat en fisioteràpia (i col·legiat al Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya) des de 1995. Vaig obtenir el títol a l’Escola Universitària Gimbernat (UAB) on, a més, he seguit alguns cursos de postgrau.

Fa més de 15 anys que treballo com a terapeuta amb persones que, sovint, manifesten dolor o malestar de naturalesa molt diversa. La inquietud per poder ajudar al màxim aquestes persones m’ha anat encaminant a formar-me com a terapeuta més enllà de la vessant convencional de les tècniques de fisioteràpia, per no centrar-me només en la cura de músculs, lligaments i tendons. En aquest sentit, he estudiat acupuntura a l’EUI Sant Joan de Déu i he seguit diverses formacions en teràpies de caràcter energètic (acupuntura zonal, equilibri dels zang-fu, ventoses, cinesiologia, shiatsu), que em permeten un abordatge més global i efectiu sobre el motiu de la consulta.

En la vessant convencional he realitzat formació en aspectes ben diversos com ergonomia, tècniques manipulatives, mètode POLD, teràpia abdominal, tècniques de comunicació, reeducació postural, biomecànica i esport, i altres.

L’objectiu davant cada problema concret és la recuperació de la funcionalitat perduda. Les parts del cos estan fetes per a funcionar i s’interrelacionen entre elles. En cas d’avaria cal reparar-les, identificar-ne les causes i restablir l’equilibri.

Conchi de la Fuente Guirao
Conchi de la Fuente Guirao

Conchi de la Fuente Guirao

Sóc diplomada universitària en infermeria, especialista obstetricoginecòloga (llevadora) per la Universitat de Barcelona.

Vaig treballar a geriatria, pediatria i maternitat de l’Hospital General de Granollers, prop d’11 anys. A la unitat de maternitat vaig veure clar que el meu camí professional era ser llevadora. La meva vocació enfocada a tenir cura dels usuaris havia de ser més concreta, ajudar les dones en totes les etapes del seu cicle sexual i reproductiu. Per això, actualment treballo com a llevadora a l’Asil Granollers (atenció primària) i a la sala de parts de l’Hospital General de Granollers.

Fa uns anys que vaig conèixer la filosofia del ioga. Va arribar d’una manera inesperada. Vaig debutar en una malaltia autoimmune, l’hipertiroïdisme per la malaltia Graves-Basedow. L’endocrina em va suspendre l’activitat física que practicava i em va informar que començava a tenir-se evidència científica que la pràctica del ioga millorava i sanava les malalties autoimmunes con la meva. En practicar ioga vaig experimentar la connexió cos-ment-ànima de tal manera que vaig poder regular el meu desequilibri i trobar una guia de vida. M’interessava tant el ioga, que desitjava aprofundir-hi encara més i em va arribar l’oportunitat de fer la formació per a professor de ioga a l’escola Síntesis de Julian Peragon, Arjuna (www.yogasintesis.com).

En el meu recorregut professional com a llevadora recomano practicar ioga a les usuàries que atenc en el control d’embaràs i en el part. Els ho recomano com a teràpia integrativa, equilibrant i, per tant, sanadora. Observo que la dona amb capacitat per abstraure’s de l’entorn, que activa la part racional del cervell, connecta amb el seu cos, utilitza la respiració com a guia per tal de d’aconseguir estar centrada i que controla la ment, aconsegueix dur a terme una gestació i un part més òptim i feliç.

Susana Florentí
Susana Florentí

Susana Florentí

Diplomada en infermeria a la Universitat de Barcelona, sempre he treballat en el món de la salut. Vaig començar a l’àmbit hospitalari i després vaig passar a l’atenció primària.

Durant la meva trajectòria com a infermera vaig descobrir que la medicina tradicional no donava solució a molts dels problemes que es plantejaven a la consulta, sobretot problemes relacionats amb l’ansietat, la depressió i l’estrès. Llavors vaig començar a formar-me en altres disciplines: psicoteràpia breu, Psych-K, EFT (tècnica d’alliberament emocional), màster en programació neurolingüistica (PNL), … I quan segueixo un curs de mindfulness em faig conscient de la meva realitat.

La meva feina sempre ha estat relacionada amb tenir cura de les persones, i quan van néixer les meves dues filles, aquest “tenir cura” es va convertir en una filosofia de vida.

I és que tant m’agradava el que feia que no m’adonava que tota la meva atenció estava dedicada als altres i era molt exigent amb mi mateixa. Això em provocava molt estrès i el meu sistema immunològic se’n ressentia, afloraven les al·lèrgies, i les tensions musculars cada vegada eren més evidents, a les lumbars i, sobretot, a les cervicals.

Va ser practicant mindfulness que vaig trobar una resposta eficaç per a aquest tipus de problemes.

Llavors m’endinso en el món del mindfulness i em faig conscient del camí que vull seguir a la vida i de la importància de saber on poso el meu focus d’atenció per tenir cura de mi mateixa i gaudir d’una vida més plena. I em formo com a instructora de mindfulness (atenció plena).

Per a mi mindfulness es converteix en un entrenament per connectar amb el meu interior, conèixer-me millor, cultivar les meves fortaleses i acceptar la vida tal com és, amb tots els reptes que es presenten, tenint una millor capacitat de resposta en la presa de decisions.

Amb mindfulness ens entrenem per millorar l’autoestima i el benestar personal afavorint els processos d’atenció, evitant l’excés de pensaments, aprenent a gestionar les nostres emocions (pors, tristesa, ràbia…) i sensacions. Aprenem a viure el moment present i així gaudir de les experiències agradables. Ens entrenem per respondre davant dels esdeveniments de la vida en comptes de reaccionar.

Javier Lucas
Javier Lucas

Javier Lucas

Llicenciat en dret a la Universitat de Barcelona, vaig treballar durant 15 anys en una entitat financera. Encara que tenia una vida acomodada des del punt de vista material, en aquella època em sentia profundament insatisfet i la meva visió de la vida era pessimista, veia els dies com una càrrega plena d’obligacions. Amb el temps, vaig començar a tenir diferents problemes de salut: psoriasi, caiguda dels cabells, contractures, problemes digestius…

Llavors és quan decideixo començar de nou i inicio una etapa de recerca interior per trobar sentit i equilibri en la meva vida. Treballo com a entrenador i gestor esportiu al mateix temps que començo a formar-me en diferents tècniques que aprofundeixen en el coneixement de la ment i el cos: Psych-K, sofrologia, EFT (tècniques d’alliberament emocional), teràpia breu… Faig un màster en programació neurolingüística (PNL) i em formo com a instructor de mindfulness (atenció plena).

És com a instructor de mindfulness que trobo el meu lloc en el món. Em captiva la seva senzillesa i l’eficàcia demostrada científicament. Amb mindfulness acompanyem els participants en un entrenament perquè descobreixin les fortaleses que ja tenen i les potenciïn, i així puguin viure una vida més lliure, plena i satisfactòria. S’entrena la ment i això produeix canvis reals en el cervell (igual que entrenant el cos es millora la resistència, la flexibilitat, la força…) que el fan més eficaç en la gestió de les emocions (por, tristesa, ira…) i davant dels reptes i les dificultats de la vida. Ens preparem per viure la vida en el moment present i, així, aconseguir gaudir més d’aquelles experiències que són agradables i limitar els fets desagradables només al present, evitant l’excés de pensaments negatius ancorats en el passat o la por del que pugui passar en el futur.

Ara els problemes de salut que tenia han desaparegut; contemplo la vida com un misteri per viure i no com un problema per resoldre. Visc amb més il·lusió i continuo treballant per connectar la meva ment amb el cor, experimentant les sensacions que m’arriben, aprenent a viure cada moment i a tenir tranquil·litat per afrontar el que vingui.

Valérie Pohu Sánchez
Valérie

Valérie Pohu Sánchez

Diplomada en osteopatia per l’escola ISMET (Institut Superior de Medicinas Tradicionales Barcelona) i en afany continu per a seguir formant-me i perfeccionant en la meva disciplina.

Després de vint anys de dedicació en l’àmbit esportiu, he sentit la necessitat d’ampliar la manera en què conferia benestar físic i psíquic al cos, sempre amb la percepció holística de que ambdues coses estan estretament entrellaçades.

Practico osteopatia estructural, craneo-sacral i visceral, tot i que el meu terreny de predilecció és el treball de les fàscies, unes fines membranes que cobreixen la cara interna del nostre cos. Les fàscies tenen com a funció acompanyar el moviment produït, per exemple, per la respiració o el flux sanguini, i són també un lloc d’intercanvi de nutrients corporals. L’existència d’aquestes estructures unificadores expliquen, doncs, que les diverses parts del cos quedin entrelligades. És per aquest motiu que una lesió o tensió a una part del cos en pot ocasionar d’altres, anomenades “secundàries”, a certa distància de la primera.

Les fàscies són summament sensibles a qualsevol agressió mecànica i psíquica i, quan això passa, es retrauen i formen una espècie de nusos que originen malestar a l’individu. D’aquí la gran importància de mantenir o restablir una bona dinàmica entre el conjunt d’estructures del cos – ossos, sistema fascial i tendinós, flux de líquids – per a preservar la salut.

Durant la primera sessió d’una hora i mitja, dedico el temps necessari per a dur a terme una investigació exhaustiva, mitjançant la observació, un qüestionari i tests específics que em permetin elaborar una hipòtesi sobre la causa de la dolència del meu pacient. A partir de llavors, emprenc amb ell@ una teràpia, basada en les tècniques osteopàtiques que millor s’adeqüin al seu cas personal.

Teresa Garriga Tarradellas
Teresa

Teresa Garriga Tarradellas

Facilitadora de Biodansa

Vaig començar en el mon de les teràpies com a quiro massatgista, moguda per l’instin innat d’ajudar i tenir cura de les persones. Una vocació que per circumstancies de la vida va ser totalment reprimida de jove i que un dia, d’adulta es va poder fer realitat.

Desenvolupar, per fi, la feina que m’agradava va ser un descobriment a nivell personal, de creixement, d’experiències humanes i d’obertura professional.

La meva vida professional va donar un gir quan vaig acceptar un canvi de posició al meu lloc de treball, on vaig seguir en l’àmbit terapèutic però ja no en contacte directe amb les persones.

Durant uns anys vaig tenir un diàleg intern, qüestionant-me si estava fent el que realment desitjava, si vaig prendre la decisió adequada…

Ara, desprès dels anys he entès que si, que tot va ser i es, com ha de ser…

En un moment de la meva vida en que hem plantejava seriosament reprendre la meva professió, la mes gran de les “casualitats” / “causalitats” em va portar a la Biodansa.

Em van parlar de la tècnica i a l’investigar sobre ella, alguna cosa molt gran es va despertat dins meu ( sempre dic que el sentiment va ser d’enamorament…que ella va venir a mi).

Vaig tenir clar que aquest era el meu camí, que m’havia de formar i expandir-la.

Durant els anys de la formació, he experimentat una transformació personal molt gran. He descobert facetes meves inimaginables, he descobert l’ importància del moviment, el treball amb el cos, l’ importància de la musica, de les emocions que desperta, de compartir amb el grup… He descobert la meva força vital, la meva creativitat, l’autoestima, la potencia… Mica en mica s’ha anat modelant la persona que soc ara… immersa en una continua evolució, immersa en el auto coneixement, redescobrint-me dia a dia, sessió a sessió…
La Biodansa m’ha connectat amb la transformació que dona el moviment…

La vida es moviment constant, tot el que es mou canvia

Pilar Bravo
Pilar Bravo

Pilar Bravo

Pilar Bravo, nacida en Barcelona en el año 1969.

He recibido formación en diferentes cursos, pero como más destacados, los siguientes:

  • Registros Akásicos
  • Cuarta Dimensión
  • Curso de los sueños
  • Maestría Reiki

Amplia experiencia de más de 30 años en temas de crecimiento personal, espiritual, tarot, canalización, cursos y tratamiento reiki.

No obstante últimamente me dedico más a impartir cursos de La Cuarta Dimensión y Reiki, así como tratamientos reiki, porque uno de mis objetivos es que cada una de las personas que hacen mis cursos sea capaz de encontrar toda la información que necesite en su Yo Interior.


Mobile version: Enabled

Ús de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació. ACEPTAR

Aviso de cookies